nieuws

Solar Team Twente is Tesla te snel af in 24-uursrace in België

Solar Team Twente heeft de iLumen European Solar Challenge in België gewonnen. Het Enschedese studententeam versloeg naast twaalf andere zonneauto's ook een Tesla die meedeed aan de race.
Op circuit Zolder in België was het de uitdaging om in 24 uur zoveel mogelijk rondes af te leggen. Het team uit Twente maakte uiteindelijk de meeste kilometers en kwam tot 278 rondes, vijf meer dan de meest eco-vriendelijke elektrische auto van Tesla, die eindigde op de tweede plaats. 
Voor de deelnemers uit Enschede kwam de overwinning als een verrassing. Hun auto, Red One, is niet gebouwd om te rijden op een circuit met scherpe bochten. Het team was daarom vooral naar België gegaan om ervaring op te doen. 

Strategie

Jeroen Minnema van het team: "De belangrijkste factor in deze race was de strategie. Het was een hele uitdaging om voor het eerst ook ‘s nachts te rijden met Red One die natuurlijk gemaakt is om te blijven rijden op zonne-energie."
Ondanks dat de Red One veel minder hard kan dan de Tesla, won de Twentse wagen het uiteindelijk dankzij de zonne-energie. Red One wordt tijdens het rijden constant opgeladen dankzij de zonnepanelen op de wagen, terwijl een Tesla om de zoveel tijd aan de oplader moet. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.