nieuws

'Rijkswaterstaat hoopt dat Universiteit Twente lek in Twentekanaal kan dichten'

Twentekanaal
Twentekanaal
Rijkswaterstaat roept de hulp in van de Universiteit Twente om een einde te maken aan wateroverlast voor boeren in Bornerbroek.Â
Dat meldt Tubantia. In 2010 schraapte Rijkswaterstaat bij baggerwerkzaamheden teveel slib van de bodem van het Twentekanaal ter hoogte van Bornerbroek.
Daardoor is het grondwater onder het land van de boeren gestegen. Gevolg: de grond is moeilijker te bewerken en brengt minder oogst op. 

Nieuwe sliblaag geen oplossing

Rijkswaterstaat heeft geprobeerd het probleem op te lossen door een nieuwe laag slib aan te brengen in het Twentekanaal, maar dat blijkt niet te helpen. De Universiteit Twente is nu gevraagd mee te denken over een oplossing. 
Met drainagemaatregelen probeert Rijkswaterstaat nu de problemen van de boeren te verminderen, in de hoop dat de universiteit met een oplossing komt. 

Compensatie schade

Ook heeft Rijkswaterstaat regelmatig contact met boeren over over compensatie van de schade die zij lijden door het onder water gelopen landbouwgrond. Hoeveel geld er is uitgekeerd, wil Rijkswaterstaat niet zeggen, schrijft de krant.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.