nieuws

Samen voedsel inzamelen voor de Overijsselse voedselbanken

Samen voor de Voedselbank
Samen voor de Voedselbank
RTV Oost komt van 9 t/m 17 december in actie Duizenden mensen in Overijssel leven onder de armoedegrens, 1 op de 9 kinderen zit dagelijks met honger in de klas. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten zodat er een fatsoenlijke maaltijd op tafel kan komen. Dat is hard nodig, want het aantal klanten van de voedselbanken groeit nog steeds. RTV Oost gaat opnieuw helpen door van 9 tot en met 17 december weer zoveel mogelijk levensmiddelen in te zamelen voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Maar dat kunnen we niet alleen...

Supermarkten

De Overijsselse voedselbanken gaan samen met lokale supermarkten zorgen voor inzamellocaties in zoveel mogelijk plaatsen. Zo kan iedere inwoner van Overijssel, die een steentje wil bijdragen, in de supermarkt één of meerdere producten doneren.

Iedereen in actie

In 2015 werd in Overijssel voor 135.000 euro aan voedsel ingezameld. RTV Oost rekent ook dit jaar weer op heel veel inwoners, scholen en verenigingen die voedsel gaan inzamelen. Er komt weer een boodschappenbriefje met gewenste producten. Ga je iets doen, alleen, met vrienden, je familie, of je school? Mail het naar voedselbank@rtvoost.nl en onze verslaggevers komen graag een kijkje nemen.

Feiten en cijfers

In Nederland zijn 162 voedselbanken met 520 uitgiftepunten. Maar liefst 88.000 mensen zijn wekelijks aangewezen op de hulp van de voedselbanken, 34.000 hiervan zijn kinderen. In 2015 werden 1,7 miljoen voedselpakketten uitgedeeld. Om de zelfredzaamheid van de klanten te vergroten, werken de voedselbanken samen met lokale organisaties die de klanten helpen om weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.