nieuws

Mobieltje zit verkeersveiligheid N36 in de weg, politie controleert intensief

De N36 wordt in de volksmond de dodenweg genoemd. Voldoende reden om tijdens het rijden je aandacht bij de weg te houden. Toch wordt er op de weg heel wat afgebeld en geappt tijdens het rijden. De politie controleert er extra op, want het mobieltje is een ernstige bedreiging van de verkeersveiligheid.
Het is op dit moment misschien wel het grootste probleem op de weg: het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur. De N36 is zo'n weg die blijkbaar uitlokt om even een appje te sturen of je mail te checken.

"N36 is een frustratieweg"

Politieman Ben Steijnmeijer van het team Verkeer heeft daar een verklaring voor. "De N36 is een frustratieweg. Het is een weg waar je hoofdzakelijk 100 kilometer per uur mag rijden, maar door het vele verkeer ligt de snelheid vaak lager."
Door die lagere snelheid hebben weggebruikers blijkbaar tijd voor andere dingen. "Appen, de boekhouding, de agenda checken", noemt Steijnmeijer. "Ze zijn in elk geval minder met het verkeer bezig."

Boete: 230 euro

Samen met zijn collega Rob van der Velde is Steinmeijer de komende tijd veel te vinden op en langs de N36. Het gebruik van je mobieltje achter het stuur is niet goedkoop uit. "De boete is 230 euro", zegt Steijnmeijer.
De N36 loopt van Wierden tot voorbij Ommen en is precies 36 km lang. De afgelopen jaren vonden er een paar heftige ongelukken plaats. "Het is ook een hele drukke weg", weet Steijnmeijer. "Per etmaal rijden er 22.000 voertuigen over."

Bewoners tevreden met stoplichten

Voor de verkeersveiligheid zijn vorig jaar stoplichten geplaatst in de kruising bij Beerze. Tot redelijke tevredenheid van omwonenden. "De doorstroming is nu veel beter", zegt Gerrit Braakman van Plaatselijk Belang Beerze. "Als het groen is, kun je oversteken. Voordat de stoplichten er waren, stond je soms ik weet niet hoe lang te wachten."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.