nieuws

Topscorers: Ünal, Van der Leij, Van Benthem, Kavak en Jansen aan de leiding

Enes Ünal
Enes Ünal
Vanaf deze week houden we u in een kort overzicht op de hoogte van de topscorers in de Eredivisie, 2e divisie, 3e divisie, hoofdklasse en Eredivisie Vrouwen.

Eredivisie

In de Eredivisie verstevigde Enes Ünal van FC Twente zijn leidende positie. De Turkse spits maakte gisteren alweer zijn zesde doelpunt. Ploeggenoot Bersant Celina maakte zijn derde en is tweede op de lijst. Sander Duits van Go Ahead Eagles maakte zijn tweede en is gedeeld derde met Jari Oosterwijk van FC Twente. Hakim Ziyech en Paul Gladon zijn al vertrokken, maar maakten ook twee treffers voor respectievelijk FC Twente en Heracles Almelo. Bekijk hier de hele lijst.

2e divisie

In de 2e divisie viel slechts één Overijssels doelpunt. Sargon Gouriye maakte zijn eerste van het seizoen voor HHC Hardenberg. Jong FC Twente kwam niet tot scoren. Rob van der Leij van HHC gaat aan de leiding met zes treffers, Dylan George van FC Twente heeft er drie. Bekijk hier de hele lijst.

3e divisie

In de 3e divisie verstevigde Rens van Benthem zijn leidende positie door een keer te scoren voor Quick'20. Hij staat nu op zes treffers. Cenk Uguz van HSC'21 scoorde niet. Hij is tweede met vier doelpunten. Ploeggenoot Tom ter Hogt scoorde een keer en is derde met drie doelpunten. Bekijk hier de hele lijst.
Van Benthem maakt zijn zesde (foto: Robert Molnar)

Hoofdklasse

In de hoofdklasse is Omar Kavak van SC Genemuiden de leider. Hij scoorde niet en blijft met vijf bovenaan staan. Hielke Penterman van Excelsior'31 maakte er twee en is daarmee gedeeld tweede met Rob Mijnheer van Staphorst, die niet tot scoren kwam. Beiden scoorden vier keer. Danny Menting en Jacco Riemens van SC Genemuiden hebben er drie. Bekijk hier de hele lijst.

Eredivisie Vrouwen

Bij de vrouwen gaat Ellen Jansen van FC Twente aan de leiding. Ze maakte er afgelopen vrijdag twee tegen PSV. Lineth Beerenstyn, Marthe Munsterman en Renate Jansen, allen van FC Twente, staan op een treffer. PEC Zwolle kwam nog niet tot scoren in de eerste drie duels. Bekijk hier de hele lijst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.