nieuws

Deventer stationsplein is weer helemaal spic en span na grondige opknapbeurt

Het busstation en het stationsplein in Deventer bij het Deventer NS station zijn klaar. Gedeputeerde Hester Maij verrichte vanmiddag om vier uur samen met wethouder Liesbeth Grijsen en Syntus-directeur Cees Anker de opening van het plein.Â
Ze hebben er dik een half jaar op moeten wachten in Deventer, het nieuwe Stationsplein was maanden afgesloten voor het verkeer. Maar het eindresultaat mag er wezen: het stationsplein heeft een fraai uiterlijk en er is vooral meer ruimte voor de reiziger gerealiseerd.
Als gevolg van de opknapbeurt is het busstation overzichtelijker geworden en beter toegankelijk voor minder valide mensen. Het stationsplein is ruimer van opzet en er is meer plek vrijgemaakt voor terrassen, groen en bomen. "Het is een verbetering voor de 18.000 mensen die dagelijks het plein bezoeken", zegt wethouder Grijsen. 

Directe looproute naar binnenstad
Voor voetgangers is er een directe looproute van het station naar de binnenstad gerealiseerd. 
De feestelijke opening was vanmiddag, waarbij een ingepakt bushokje werd uitgepakt. Ook was er een dweilorkest dat arriveerde per oldtimer-bus.

Dunnetjes over
Op zaterdag 1 oktober wordt het feestje nog eens dunnetjes overgedaan. Onder leiding van een gids kan er tussen 11.00 en 15.00 uur gratis een ritje gemaakt worden in een oldtimer bus vanaf de kop van de Brink naar het vernieuwde stationsgebied.
Bezoekers kunnen informatie krijgen bij een OV-stand. Een dweilorkest zorgt voor een feestelijke en muzikale begeleiding van de dag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.