nieuws

Kampen door de lens van fotograaf Bouke Peterson

Al voor dag en douw staat hij langs de IJssel, fotograaf Bouke Peterson uit Kampen. Nadat hij 30 jaar geleden geleden afstudeerde aan de kunstacademie in Kampen heeft hij de stad niet meer verlaten. "Iedere keer weer verwonder ik mij over de schoonheid van de stad, wanneer het ochtendlicht prachtig over de kade valt."
"Door het maken van een foto creëer ik een nieuwe werkelijkheid. Op de foto maak ik een beeld dat ik soms met het blote oog niet kan maken."
Al jaren lang is Bouke Peterson actief als fotograaf in Kampen. Een van de projecten die op diverse exposities te zien was, waren de foto's van reflecties in het water. "Het water is als een spiegel in het landschap. Door daar in te kijken zie ik de bestaande gebouwen op een andere manier, zeker wanneer er stroming in het water zit. Ook de IJssel is zo'n prachtige spiegel in het landschap."

Spelen met het licht

"Ik speel met het licht. Voor mij bestaat een foto voor 75% uit het licht dat er is. Wanneer het licht prachtig is, zoals in de vroege morgen vlak na zonsopkomst, dan strijkt het licht langs de stadsmuur en de oude steegjes. Het spel van licht en schaduwen fascineert mij."
Deze hele week staan Kampen en IJsselmuiden centraal in Mooi Overijssel. Benieuwd naar de andere verhalen? Houd onze Facebook-pagina in de gaten! 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.