nieuws

Onvrede over palingtest in Oldenzaal: 'Dit gaat helemaal nergens over'

Het artikel in de krant
Het artikel in de krant
De Oldenzaalse palingtest in de zaterdagkrant van TC Tubantia is niet bij iedereen in het goede keelgat geschoten. Onvrede en, naar eigen zeggen, omzetverlies zijn het gevolg.
De nummer twee van de test, Visgilde Kötter, is niet blij met de opzet van de proef en zegt zestig procent omzetderving te hebben.

'Geen slechte verliezer'

In een uitgebreid facebookbericht laat Visgilde Kötter van zich horen: "We willen graag onze visie op deze test geven."
"U zult nu wel meteen zeggen: 'wat een slechte verliezers', maar niets is minder waar. Als het een eerlijke test was geweest hoorde u ons niet klagen."

'Te klein testpanel'

Visgilde Kötter verzet zich tegen de manier waarop de test is opgezet. Alleen de Rossumse kok Gerard Kooiker beoordeelde de drie bedrijven. En dat is oneerlijk, zegt Kötter:
"Een testpanel van één persoon, dat gaat helemaal nergens over."

'60% omzetdaling'

De resultaten van de test zijn niet zonder gevolgen voor Kötter: "We hebben 60% omzetverlies. Gelukkig zijn we nog tweede geworden, nummer drie [Viba (Bannink), red.] heeft een verlies van 80%." 
"Dat we door deze test imagoschade oplopen moge duidelijk zijn."

Contact met Tubantia

In een reactie laat de Twentsche Courant Tubantia weten niet in te willen gaan op de ergernis bij Kötter. Er is al wel contact geweest.
"Ik heb meneer Kötter afgelopen weekend twee keer uitleg gegeven en daar laat ik het bij", zegt editiechef Engelbert Heideman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.