nieuws

PlastChem bouwt nieuwe fabriek op bedrijventerrein in Hardenberg

Grondstof voor pvc-leidingen
Grondstof voor pvc-leidingen © RTV Oost / Rogier van den Berg
PlastChem verhuist de gehele productie van het Wavin-terrein naar een nieuwe locatie op bedrijventerrein Broeklanden in Hardenberg. Het bedrijf gaat hier Europa’s modernste PVC-fabriek bouwen.
PlastChem ontwikkelt en fabriceert PVC-compounds. Dit zijn grondstoffen voor de PVC-kunststofverwerkende industrie. De klanten van PlastChem maken van de grondstof uiteenlopende kunststoftoepassingen, zoals bouwmaterialen, tuinafscheidingen, dashboards van auto’s, kabels en dak-/muurbeplating.

PVC is een duurzaam product met een levensduur die langer is dan 85 jaar. PlastChem is het enige bedrijf in de Benelux op dit gebied dat zelfstandig opereert.

Bouw van opslagloods

Op dit moment produceert PlastChem vanuit de fabriek op het Wavin-terrein in Hardenberg. Het bedrijf heeft daarnaast locaties in Barneveld en Italië. Vanwege ruimtegebrek in Hardenberg kocht het bedrijf eerder al een perceel van 0,65 hectare op bedrijventerrein Broeklanden. Hier wordt momenteel een opslagloods gebouwd. PlastChem heeft besloten de gehele productie te verplaatsen naar bedrijventerrein Broeklanden in Hardenberg.
Op dit moment werken er in Hardenberg bij PlastChem 25 medewerkers. In de nieuwe fabriek is straks werk voor circa 35 medewerkers. De bouw van de nieuwe fabriek start medio 2017. De fabriek is medio 2018 gereed en wordt begin 2019 in gebruik genomen.
Hardenberg en kunststof zijn met elkaar verbonden 
PlastChem kiest er bewust voor om de nieuwe fabriek in Hardenberg te bouwen. Directeur Onno-Pieter Sonnega: "Hardenberg en kunststof zijn van oudsher onlosmakelijk met elkaar verbonden.  Wij zien ook dat de gemeente Hardenberg de ondernemers een warm hart toedraagt. Wij zijn dan ook trots om in Hardenberg te blijven en hier onze een nieuwe fabriek te kunnen bouwen."
Burgemeester Peter Snijders is trots op een bedrijf als PlastChem binnen de gemeentegrenzen: "PlastChem is één van de verborgen kampioenen die we in Hardenberg hebben, met een product dat aan de basis staat van zoveel eindproducten die we dagelijks gebruiken. Dit bedrijf past naadloos binnen het economisch profiel van Hardenberg, met de innovatieve maakindustrie en de kunststof als speerpuntsectoren. Bovendien is de bouw van deze nieuwe fabriek goed voor extra werkgelegenheid in de regio."

Onno-Pieter Sonnega van PlastChem en burgemeester Peters Snijders van de gemeente Hardenberg hebben vandaag hun handtekeningen onder het koopcontract voor de grond op bedrijventerrein Broeklanden gezet.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.