nieuws

Brandweer is vijf eliteteams rijker, één team gestationeerd in Zwolle

Hulpcontainer van STH-team Zwolle
Hulpcontainer van STH-team Zwolle
De brandweer heeft vijf eliteteams opgericht die bij gecompliceerde branden en grote incidenten gaan uitrukken, zoals explosies en ingestorte panden. De 'gewone' brandweer kampt vaak met een gebrek aan kennis en ervaring op dit gebied. Eén van de teams is gestationeerd in Zwolle.
De afgelopen tijd zijn 142 specialisten opgeleid, die over de vijf teams zijn verdeeld. Deze STH-teams (Specialisme Technische Hulpverlening) worden ingezet bij grote, specifieke incidenten en zijn 24 uur per dag inzetbaar. Naast Zwolle zijn de teams gestationeerd in Alphen aan de Rijn, Drachten, Beusichem en Tilburg.

Binnen een uur

Er is gekozen voor deze plaatsen, omdat uit een berekening is gebleken dat vanuit deze plaatsen op alle plekken in Nederland binnen een uur hulp kan worden geboden, met uitzondering van de Waddeneilanden en een deel van Zeeland. 
De teams zijn sinds juni operationeel. Het team uit Zwolle heeft samen met het team van Drachten al hulp verleend bij een incident op 3 juni in Urk, waar twee gasexplosies een huizenblok verwoestten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.