nieuws

Geen asielzoekerscentrum in Raalte

Het plan voor een asielzoekerscentrum (azc) in Raalte is van tafel. Dat heeft de gemeente Raalte bekendgemaakt.
In juli legde Raalte de ontwikkeling van een azc op industrieterrein Zegge VII al stil, omdat onzeker was of het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) er gebruik van gaat maken.
De instroom van asielzoekers is lager dan verwacht. Volgens de oorspronkelijke plannen zou Raalte op de Zegge VII een azc krijgen dat vijf jaar lang huisvesting moest bieden aan 950 mensen.

Dadema trots

Burgemeester Dadema laat in een open brief aan alle inwoners van de gemeente Raalte weten 'trots' te zijn. "Ik ben heel trots als ik zie hoe onze samenleving op dit moeilijke vraagstuk heeft gereageerd. Een nuchtere en gastvrije gemeenschap die altijd weer bereid was het gesprek te voeren, hoe moeilijk dat soms ook was. En uiteindelijk heeft een grote meerderheid gezegd dat deze groep mensen welkom is in Raalte. Dat maakt mij trots."

Enschede en Zwolle

Ook in Enschede en Zwolle staat de komst van nieuwe azc's ter discussie. Het is nog niet bekend wat er in die gemeenten gaat gebeuren. De gemeente Enschede heeft al laten weten vandaag daarover geen uitsluitsel te kunnen geven.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.