nieuws

Scheepswerf Royal Huisman Vollenhove in de wolken met mega(luxe) order

Tekening superjacht
Tekening superjacht © Scheepswerf Royal Huisman
"Bouw mijn droomjacht." Het zijn woorden waarover bij scheepswerf Royal Huisman in Vollenhove werd gedroomd en die nu lijken uit te komen. Een Aziatische klant heeft de werf opdracht gegeven om een enorm zeiljacht te bouwen, het grootste in de geschiedenis van Royal Huisman.
Het moet een moderne schoener met drie masten worden. Een constructie van aluminium en de maximale hoogte van de drie masten moet volgens de Panamaxklasse (hoogte 190 voet/57.91 meter boven de waterlijn) zijn.

Naam opdrachtgever geheim

Huisman houdt de naam van de opdrachtgever angstvallig geheim. Ook de naam van het te bouwen schip wordt niet gegeven. Maten wel. Project 400, zoals het schip tot de oplevering in 2020 heet, wordt een schip om niet snel te vergeten.
Het krijgt een verticale voorsteven en meet 81 meter. Project 400 wordt niet alleen een opvallend, maar ook een snel superjacht. Volgens Royal Huisman komt het schip in de top tien van 's werelds grootste privé zeiljachten.

Dertien bemanningsleden aan boord

Nog een paar cijfers: naast de 350 personeelsleden komen er ook inleenkrachten bij de werf aan het superjacht werken. Dat zijn er heel wat meer dan de personeelsleden als het schip eenmaal vaart. Er komt een accommodatie voor dertien bemanningsleden.
De ongetwijfeld steenrijke opdrachtgever krijgt samen met elf gasten een gerieflijk onderkomen aan boord. Royal Huisman heeft naast deze 'superorder' nog drie andere nieuwbouwprojecten in de orderportefeuille. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.