nieuws

Marvin van Heek mist motivatie en stopt met skiën

Marvin van Heek
Marvin van Heek © Pro Shots
Alpineskiër Marvin van Heek, lid van de textielfamilie Van Heek uit Enschede, stopt met zijn topsportcarrière.
Van Heek is pas 24 jaar en wist in 2012 als eerste Nederlander in de top tien te eindigen. Toch mist hij de motivatie om door te gaan.

Mentaal moe

"Fysiek voel ik me goed, maar mentaal niet. Ik ben heel moe in mijn hoofd", aldus Van Heek woensdag in een persbericht van de Nederlandse Ski Vereniging. "Misschien is het definitief en misschien dat ik ooit nog terugkeer in het skiën, dat weet ik nog niet. Ik heb nu eerst rust nodig."

Wereldbeker

De in Frankrijk geboren en opgegroeide skiër kwam sinds 2011 uit voor Nederland. In december 2012 verraste hij door bij de wereldbeker in het Italiaanse Val Gardena als achtste te eindigen op de afdaling.

Spelen

De Winterspelen van 2014 in Sochi kwamen daardoor in beeld voor Van Heek, maar door zijn rugblessure miste hij het grootste deel van het olympische seizoen 2013/2014, waardoor kwalificatie onmogelijk werd. De specialist op de snelheidsnummers liep zijn kwetsuur in de zomer van 2013 op tijdens een trainingsstage bij de Amerikaanse olympische ploeg. Nadat de klachten verergerden, werd hij in september 2015 geopereerd aan een hernia. Uiteindelijk moest Van Heek ruim 2,5 jaar revalideren.

Dromen

"Natuurlijk droomde ik van de Olympische Spelen en wilde ik nog veel meer bereiken, maar ik kan voor mijn gevoel niet anders dan stoppen. Gelukkig zijn veel van mijn dromen wel uitgekomen en ik wil iedereen bedanken die in me heeft geloofd en me heeft gesteund."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.