Nog steeds kampen slachtoffers monstertruckdrama met lichamelijke klachten

Nog steeds kampen veel slachtoffers met lichamelijke klachten door het monstertruckdrama in Haaksbergen.

Vandaag is het exact twee jaar geleden dat een monstertruck het publiek inreed waarbij drie doden vielen en 28 gewonden. Op het plein van supermarkt Jumbo, waar het drama zich voltrok, is het drama herdacht.

Slachtoffer nog deels arbeidsongeschikt
Een van de slachtoffers is Michiel Weustink. Hij brak zijn rug en liep een klaplong op. Weustink is voor een deel arbeidsongeschikt geraakt en verricht nog achttien uur in de week voornamelijk zittend werk.

'Monstertruckdrama nog steeds een nachtmerrie'
Hij vindt het belangrijk dat de herdenking jaarlijks blijft bestaan. "Het monstertruckdrama is voor mij nog steeds een nachtmerrie. Ik ben nadien nooit meer de oude geworden", zegt Weustink.

Hij is met z'n vrouw en zoon bij de herdenking van het monstertruckdrama in Haaksbergen geweest. Bij het monument zijn bloemen gelegd. Vorig jaar was er wel een officiële herdenking. Toen werd ook het monument onthuld.

Excuses van chauffeur
De bestuurder van de monstertruck heeft altijd gezegd dat hij de controle over het voertuig verloor doordat het gaspedaal bleef hangen. De man werd in april van dit jaar veroordeeld tot vijftien maanden cel. Tijdens het proces bood de chauffeur zijn excuses aan aan slachtoffers en nabestaanden.

De man ging wel in hoger beroep tegen zijn straf. Wanneer dat hoger beroep dient, is nog niet bekend.

Bekijk ook het dossier Monstertruckdrama.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren