nieuws

Drenthe en Overijssel gaan honderden werkzoekenden helpen aan een baan

Provinciehuis in Zwolle
Provinciehuis in Zwolle
Zo'n achthonderd werkzoekenden in Drenthe en Overijssel krijgen deze week een brief met daarin een aanbod om ze verder te helpen op de arbeidsmarkt. Drenthe, dat de kar trekt in dit project, werkt samen met onder meer Overijssel, Drentse gemeenten en het UWV aan het aanpakken van de werkloosheid in de retailsector.
"Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe, twee belangrijke ingrediënten uit ons Collegeprogramma voor een duurzame arbeidsmarkt", zegt de Drentse gedeputeerde Cees Bijl. "Daarnaast willen we Europese kansen benutten om onze beleidsdoelstellingen te realiseren, daarom hebben we besloten om samen met onze partners een aanvraag in te dienen bij het Europees Globaliseringsfonds."

Ontslaggolf door financiële crisis en faillissementen

De retailsector is na de zorg de belangrijkste sector qua werkgelegenheid in beide provincies. Door de financiële crisis en faillissementen van enkele grote ketens, zoals V&D, heeft er de afgelopen maanden een ontslaggolf plaatsgevonden in de sector. Door het project kunnen achthonderd mensen begeleid worden naar werk of zelfstandig ondernemerschap door trainingen, opleidingen en een mobiliteitspool.
De looptijd van het project is twee jaar en is vooruitlopende op de toekenning van de Europese bijdrage al gestart. De cofinancieringsbijdrage van de provincie Drenthe bedraagt 165.000,- euro. Dit levert naar verwachting een Europese bijdrage op van 1,7 miljoen euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.