nieuws

Start Doekoe-actie in Den Ham om kinderen aan het sporten te krijgen

Kinderen moeten meer bewegen en ook plezier hebben in het bewegen. Dat begint al vaak op school. De Johan Cruyff Foundation start daarom samen met de plaatselijke Coop-supermarkten een spaaractie voor nieuw spelmateriaal op schoolpleinen.
De schoolpleinen mogen van de Johan Cruyff Foundation wel wat uitdagender worden. En niet alle scholen hebben heel veel spel- en sportmateriaal.
Om dat spelmateriaal bij elkaar te sparen, kunnen ouders boodschappen doen bij een plaatselijke supermarkt. De Doekoe's kunnen ingeruild worden voor bijvoorbeeld een skippybal of springtouw.

Te weinig beweging

Viggo Waas is ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation. Hij merkt dat nog maar weinig kinderen veel buiten spelen, terwijl dat erg leuk en gezond is. "Kinderen hebben tegenwoordig heel makkelijk afleiding. Zo kunnen ze op de computer of de tablet spelletjes spelen, in plaats van buiten ravotten met vriendjes. Ook sporten kinderen minder dan vroeger. Door op school al in te zetten op sport en spel hopen we meer kinderen in beweging te krijgen." 
Bij basisschool De Smitshoek in Den Ham kregen de leerlingen een demonstratie touwtje springen, zodat zij zien hoe leuk het eigenlijk is. De enthousiaste leerlingen moeten alleen nog wel een beetje oefenen..
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.