nieuws

Compostbrand Westerhaar onder controle, vieze geur in omgeving

Brand compostberg Westerhaar veroorzaakt stankoverlast
Brand compostberg Westerhaar veroorzaakt stankoverlast
De compostbrand in Westerhaar-Vriezeveensewijk veroorzaakt ook vanavond nog een vieze geur in de omgeving. De brandweer verwacht aan het begin van de avond weg te kunnen gaan bij de smeulende berg turf met kokos.Â
Er is dan een zogenoemde stoplijn gemaakt om te voorkomen dat de brand overslaat naar de opslaghallen van de toeleverancier voor land- en tuinbouwproducten aan de Sluiskade NZ.

Met veertig mensen brand bestrijden

De brandweer is sinds het middaguur met veertig mensen aan de slag geweest om de brand te bestrijden. Broei veroorzaakte de brand in een berg met turf en kokos. De composthoop heeft een afmeting van dertig bij veertig meter en is op sommige plekken vier meter hoog.
De brandweer moest de hoop uit elkaar trekken en kon dan pas blussen. Er heeft ook enige tijd brand gewoed in een van de opslaghallen. Door het naar buiten rijden van het product dat daar lag wist de brandweer die situatie te stabiliseren.

'Grootwatertransport'

Er zijn onder meer vier tankautospuiten, een hoogwerker, tankwagens en een zogenoemd grootwatertransport ingezet. Met behulp van het groot watertransport, is water op afstand water uit het kanaal gehaald.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.