nieuws

Hellendoorn verkozen tot Sportgemeente van het Jaar

De gemeente Hellendoorn mag zich ‘Sportgemeente van het Jaar 2016’ noemen. Dat werd woensdag bekendgemaakt tijdens het congres van de Vereniging Sport en Gemeenten in Leeuwarden.
Hellendoorn was in 2006 ook al een keer genomineerd, maar moest toen Rotterdam voor laten gaan.

Beloning
Wethouder Johan Coes nam de prijs enthousiast in ontvangst. Hij ziet de verkiezing onder meer als het resultaat van consequent beleid in de afgelopen jaren.
“Sport is in de gemeente Hellendoorn geïntegreerd in een veel breder verband via tal van concrete projecten. Al jarenlang investeren we fors in sport als middel om gezondheid en sociale samenhang te bevorderen. Naast een eigen bestuurscommissie en een eigen team binnen de gemeentelijke organisatie is er een behoorlijk budget om doelstellingen op het gebied van sport en gezondheid waar te maken. Dat werpt vruchten af."
Dat vond ook de vakjury, die bestaat uit bestuurders/directeuren van toonaangevende organisaties die actief zijn in de wereld van lokaal sport- en beweegbeleid. Zij verkozen uit de vier genomineerden Barneveld, Hellendoorn, ’s Hertogenbosch en Noordwijk de gemeente Hellendoorn tot ‘Sportgemeente van het jaar 2016’.

'Natuurlijk Avontuurlijk'

Wethouder Johan Coes benadrukte in zijn dankwoord dat sport in de gemeente Hellendoorn van iedereen is.
"Sport leeft heel breed. Aansprekende evenementen als de Strongmanrun en de Hellendoorn Rally brachten in september nog tienduizenden op de been in de prachtige omgeving van Hellendoorn. ‘Natuurlijk Avontuurlijk’ is niet voor niets de slogan waarmee de gemeente naar buiten treedt."

Van breedtesport tot topsport
De gemeente kent kampioenen die opvallend presteren, tot op Olympisch niveau. "Maar ook en vooral in de breedte is Hellendoorn een echte sportgemeente. Een opvallend hoog aantal actieve sporters, bovengemiddeld veel voorzieningen van uitstekende kwaliteit, actieve verenigingen en veel aandacht voor bijzondere doelgroepen als kwetsbare senioren en mensen met een beperking. Dat deze aanpak nu is beloond, is natuurlijk geweldig.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.