nieuws

Ecowaterliner in De Wieden blijft langer in de vaart

De Ecowaterliner in De Wieden blijft een maand langer in de vaart. De boot is bedoeld voor fietsers en wandelaars en vaart tussen Blokzijl, Sint Jansklooster en Giethoorn.
Door de mooie nazomer zijn er meer recreanten dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar. Daarom is er nog steeds belangstelling voor deze bijzondere manier van vervoer over water. De boten blijven nog tot 23 oktober varen. De route van Sint Jansklooster naar Giethoorn is al gestopt.

onzeker

De Ecowaterliner is een initiatief van de gemeente Steenwijkerland. Het afgelopen voorjaar leek het erop dat de boten dit seizoen niet meer zouden varen. De stichting die exploitatie deed kreeg de financiën niet rond en gaf letterlijk de sleutels terug aan de gemeente. Er was onder meer dringend onderhoud nodig en daarvoor zou er te weinig geld zijn gereserveerd door de gemeente.

succes

Natuurmonumenten zag er wel toekomst in nam de exploitatie over. Sindsdien gaat het juist heel goed met de Ecowaterliner. Dat is mede te danken aan de promotie die de natuurorganisatie via haar eigen kanalen voert. Daar komt bij dat het bezoekerscentrum in Sint Jansklooster een toeristisch overstappunt is. Recreanten parkeren daar hun auto om vervolgens lopend of met de fiets verder te gaan. Deze plek is ook een opstappunt van de Ecowaterliner.

uitbreiding

Door het succes van dit seizoen verwacht Natuurmomenten dat de boten volgend jaar nog vaker zullen varen. De boten gaan nu nog heen en weer tussen twee plaatsen waarbij het opstappunt in Sint Jansklooster is. Er wordt gekeken of de boten een rondje kunnen varen langs de drie plaatsen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.