nieuws

Jaloerse blikken voor kunstenaars in Kampen

Twee kunstenaars in Kampen hebben wel een heel mooi uitzicht vanuit hun werkplek. Ze kijken op de IJssel en op de stadsbrug van de Hanzestad.
"Het is een voormalig stationswoning", vertelt Arne Heldoorn, één van de kunstenaars. "Het heeft een ontzettend mooi uitzicht. Je moet je ergens prettig voelen en dat doet deze plek zeker."

Jaloerse blikken

"We krijgen ook regelmatig jaloerse mensen die zeggen 'ik had hier wel willen wonen' en dat kunnen we ons ook wel voorstellen." "Iedereen kent dit plekje", vult kunstenares Tineke van der Velde aan. 

Elke dag een paard

Op deze prachtige locatie maakt Van der Velde voornamelijk tekeningen van paarden. "Als je hier rondkijkt zie je 365 paarden. Dat is een uitdaging die ik vorig jaar met mijzelf ben aangegaan. Ik wilde elke dag een paard schilderen. De eerste dagen denk je waar begin ik, maar op een gegeven moment komt er een soort drive."

Vlekken

Heldoorn maakt hele andere kunst. "Ik breng verf aan op een wit vel en dan ontstaat er een soort vlek. Uiteindelijk ga ik dat verder uitwerken en ontstaan er abstracte schilderijen."
In de video hiernaast zie je het mooie uitzicht. Meer zien van Mooi Overijssel? Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.