nieuws

Mariska van Beusichem wil pastor zijn voor heel Zwolle

Mariska van Beusichem gaat aan de slag als stadspastor voor heel Zwolle. Daarmee heeft Zwolle voor het eerst in de geschiedenis een pastor die niet aan een specifieke kerkelijke gemeente is verbonden maar er is voor alle Zwollenaren.
Van Beusichem zal onder andere beschikbaar zijn voor het inzegenen van huwelijken en begeleiden van een rouwdienst. "Maar," zo benadrukt ze, “dan in principe wel voor wie niet is aangesloten bij een kerk. Ik wil geen andere dominees of pastors voor de voeten lopen."

Verbinding en inspiratie

De pastor zoekt de verbinding met Zwollenaren en bedrijven die van betekenis willen zijn voor de stad. “Ik merk dat er veel burgers en ondernemers zijn die verder kijken dan hun eigen belang en het verschil willen maken in deze stad. Hen stimuleer ik graag zich nog meer over te geven aan hun inspiratie.”

Moderne Devotie als inspiratie

Voor haar is spiritualiteit vooral een perspectiefwisseling. "Je leert anders kijken". 
Van Beusichem put zelf inspiratie uit de Moderne Devotie en dan in het bijzonder de persoon van Thomas a Kempis. "Thomas laat zien dat als je anders leert kijken je kunt zien hoe Gods liefde in deze werkelijkheid aan het werk is".
Ze is voorzitter van de Stichting Thomas a Kempis. In 2013 was ze eindredacteur van de glossy Thomas, over Thomas a Kempis. 

Stadskerk rond kunst, cultuur en educatie

De Grote Kerk heeft in Van Beusichem de stadspastor gevonden die ze zocht. Als stadskerk wil de Grote kerk Zwollenaren samenbrengen rondom cultuur, kunst en educatie en de functie van eigentijdse kerk.
Van Beusichem deed op zondag 25 september in de Grote Kerk haar intrede. Naast haar nieuwe functie als stadspastor is ze als predikant verbonden aan de Vluchtheuvelgemeente in Zetten. Ze woont in Hattem. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.