nieuws

Kans op baan in de techniek voor werkzoekenden in Overijssel

UWV WERKbedrijf
UWV WERKbedrijf © UWV
UWV, Technicom en Randstad starten een gezamenlijk opleidingstraject voor werkzoekenden in de regio Overijssel. Werkzoekenden die staan ingeschreven bij het UWV kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor een opleiding in techniek of logistiek.
Onder de aanmelders worden 15 kandidaten geselecteerd die een kans krijgen op een baan. Randstad zal de kandidaten plaatsen bij opdrachtgevers waar zij hun opleiding 'on the job' kunnen uitbreiden.
Randstad ondersteunt de werkzoekenden met een speciaal opleidingstraject. Kandidaten die voor logistiek kiezen, kunnen al in vier weken tijd benodigde certificaten halen voor bijvoorbeeld het werken met een heftruck. Voor deze deelnemers zijn werkplekken beschikbaar.
De technische opleiding bestaat uit een opleidingstraject tot monteur waarbij kandidaten een erkend MBO diploma behalen. De leerperiode is 20 weken, inclusief acht weken praktijkstage. Daarna wacht een uitzendovereenkomst van 26 weken.
Via het traject kunnen werkzoekenden hun kans op werk aanzienlijk vergroten. Eenmaal geselecteerd kiezen kandidaten zelf een beroepsopleiding. In de regio Overijssel is veel vraag naar medewerkers in logistiek en techniek. De samenwerkingspartners willen tot juli 2017 met medewerking van het bedrijfsleven landelijk 300 mensen aan werk helpen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.