nieuws

Milou Aarninkhof gekozen tot beste Twentse Jonge Ambtenaar

Bij de gemeente Haaksbergen hebben ze de beste jonge ambtenaar uit heel Twente in dienst. Milou Aarninkhof is 27 jaar en vanavond gekozen tot de beste Twentse Jonge ambtenaar van het Jaar.
De verkiezing is gehouden voor en door ambtenaren, maar ook mensen die niet bij de gemeente werken mochten iemand voordragen voor de titel. Van de 13 genomineerden bleven er uiteindelijk drie over. Een jury en live stemmen van supporters tijdens de finale-avond kozen Milou tot winnares.

Suf imago

De organisatie wil heel graag duidelijk maken dat ambtenaar zijn helemaal niet suf en saai is. Dat vooroordeel is lastig aan de kant te schuiven, maar enthousiaste jonge medewerkers moeten duidelijk maken dat er binnen een gemeente juist heel veel mogelijk is.
Milou vindt helemaal niet dat haar werk saai is. "Ik krijg zoveel kansen en mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen. Je bent bezig met beleid dat direct burgers raakt. Het contact met zowel de inwoners als de bestuurders maakt mijn werk heel speciaal. Ik hoop door mijn inzet veel te bereiken voor de inwoners van Haaksbergen. Deze titel vind ik een eer en een kans."

Landelijke verkiezing

Milou dingt door haar uitverkiezing ook mee naar de landelijke verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar. Haar voorganger, Coen Hartendorp, hoopt dat Milou de kans krijgt om zichzelf te ontwikkelen. "Ik kan Milou meegeven dat ze vooral zichzelf moet blijven en de kansen die ze krijgt aanpakt met beide handen. Ik heb het afgelopen jaar veel geleerd over mijzelf en wat ik wil bereiken in de toekomst."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.