nieuws

Staking Vechtdallijn gaat vrijdag door, geen treinen tussen Zwolle en Emmen

Trein van Arriva op station
Trein van Arriva op station
Machinisten en conducteurs die lid zijn van vakbond VVMC gaan vrijdag in staking op de Vechtdallijn. De vakbond heeft dat aangekondigd nadat vervoersbedrijf Arriva niet reageerde op het verzoek om te praten over aanpassingen van de nieuwe cao voor het Multimodaal Openbaar Vervoer. Â
Arriva liet het ultimatum dat door VVMC was gesteld op woensdagmiddag vijf uur lopen.
De vakbondsleden leggen vrijdagmorgen van half vijf tot negen uur het werk neer. Dat betekent dat er geen treinen rijden tussen Zwolle en Emmen in de ochtendspits. De stakingsactie heeft plaats op de stations Zwolle en Emmen.

Niet praten over aanvullende wensen

Hoewel Arriva een akkoord over de cao heeft gesloten met de vakbonden FNV en CNV, blijft VVMC op de rem trappen. De vakbond heeft aanvullende wensen voor rijdend personeel, waarover Arriva niet wil praten. De VVMC zegt na meerdere onderhandelingsronden te moeten constateren dat de werkgevers de machinisten en treinconducteurs op geen enkele wijze tegemoet wil komen.
De VVMC wil dat de regionale spoorvervoerders een serieuze stap zetten richting de cao die al geldt voor machinisten en conducteurs die bij NS werken. Daarnaast wil het personeel af van gebroken diensten. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.