nieuws

Kinderallergie in het Deventer Ziekenhuis

Kinderallergie Deventer Ziekenhuis
Kinderallergie Deventer Ziekenhuis
In het Deventer Ziekenhuis is een speciaal centrum voor kinderen met allergieën. Het centrum helpt kinderen met allergieklachten zo snel mogelijk weer een ‘normaal’ leven te leiden. Je ziet het zaterdag in Topzorg Oost.

Kinderallergie in het Deventer Ziekenhuis

De 12-jarige Deviany meldt zich op de afdeling, omdat zij waarschijnlijk een ernstige pinda-allergie heeft. Onder begeleiding van het medisch team zal zij vandaag pinda's te eten krijgen om zo te kijken of ze de allergie inderdaad heeft. De 15-jarige Leonie heeft al jaren last van een heftige huisstofmijt-allergie. Haar leven wordt er zo door beïnvloed dat zij immunotherapie zal ondergaan om haar er hopelijk langdurig vanaf te helpen. Peer van 1 heeft eczeem en komt op consult bij de verpleegkundige en kinderarts.

Operatierobot in het ZGT

Het ZGT is één van de twee ziekenhuizen in Overijssel met de innovatieve operatierobot. Een vooruitgang waardoor medisch specialisten nog beter kunnen opereren met minimale belasting voor de patiënt. De 73-jarige Dik kreeg diagnose prostaatkanker en zijn prostaat wordt verwijderd met de robot door chirurg Stomps. Gynaecoloog Alhafid krijgt patiënt Angela op zijn spreekuur. Zij kampt al jaren met incontinentieproblemen als gevolg van inwendige verzakkingen van baarmoeder en blaas. Dr. Alhafidh bespreekt met haar de mogelijkheden van een hersteloperatie met de robot. Op dit moment opereren 4 specialisten in het ZGT met de operatierobot. Het streven is dat er meer specialisten zullen volgen, maar werken met de robot vergt veel oefening. We volgen uroloog Gerd Jan Molijn tijdens één van zijn trainingen.
Topzorg Oost zie je zaterdag, zondag en maandag bij TV Oost. Kijk voor de uitzendtijden in de tv-gids.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.