nieuws

Verpleeghuizen IJsselheem niet meer op inspectielijst verpleegzorgingsinstellingen

Verpleeghuizen IJsselheem niet onder toezicht
Verpleeghuizen IJsselheem niet onder toezicht
Het actieve toezicht op de verpleeghuizen van IJsselheem in Kampen en Zwartewaterland is opgeheven. De zorgorganisatie heeft dat gisteravond vernomen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.Â
In een brief aan IJsselheem staat dat de zorginstelling nu in categorie 4 is geplaatst. Dat betekent dat de nieuwe situatie bij IJsselheem geen aanleiding meer geeft voor bezoeken van de inspectie in het kader van actief toezicht.
In juli van dit jaar kwam staatssecretaris Van Rijn nog met een lijst van zwakke verzorgingshuizen in Nederland. Daarop stond IJsselheem ingedeeld in categorie 1, wat betekent dat de instelling onder een intensief vervolg toezicht kwam te staan.

Forse verbeteringen

Inmiddels blijkt uit rapporten van de Inspectie dat IJsselheem uit eigen beweging forse verbeterslagen heeft gemaakt, die al voor de peildatum van 1 juli 2016 waren ingezet.
Het bestuur van IJsselheem toonde zich in juli behoorlijk boos over de gang van zaken. De inspecties met positieve resultaten waren al uitgevoerd en de verbeteringen aangetoond, terwijl de instelling alsnog onder toezicht kwam te staan voor zaken die in het verleden niet op orde waren. Een voorbeeld daarvan was het niet zorgvuldig omgaan met medicatie.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.