nieuws

Harde wind spelbreker tijdens luchtsportevenement ElseFly in Blokzijl

Parasailers, parachutisten, deltavliegers, en paramotoren. Ze zouden vanmiddag allemaal te zien zijn tijdens ElseFly in Blokzijl. Zouden, want de wind was spelbreker waardoor er niet gevlogen kon worden.
"Er staat net te veel wind", zegt organisator Niels van As van ElseFly. Vanmorgen kon er wel gevlogen worden door schermvliegers en microlightvliegtuigen. 
Nu staan de paramotoren, gemotoriseerde parasailers, 'droog' te oefenen op de grond. "Ze zijn aan het ground handelen", legt Van As uit. "Dan doen ze op de grond hetzelfde als in de lucht." Alles draait om de beheersing van het scherm dat achter de paramotoren in de wind wappert. 
Het weer is een flink spelbreker vanmiddag, maar de organisatie hoopt vandaag nog wel te kunnen vliegen. De wind gaat laat in de middag of tegen de avond wat liggen. En dat schept mogelijkheden om alsnog in de lucht te gaan.
ElseFly gaat morgen verder. De vroege vogels kunnen oude klassiekers zien landen in Blokzijl. Later zal er ook nog een helikopter de lucht in gaan voor parachutesprongen. Vandaag lukte dat niet door de te harde wind. 
Vanaf 10.00 uur wordt er weer gevlogen vanaf het tijdelijk vliegveld aan de Uiterdijkenweg in Blokzijl.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.