nieuws

Toch geld voor een fietsbrug bij Wijthmenerplas bij aanpak N35 Zwolle

Impressie van de fietsbrug en de N35
Impressie van de fietsbrug en de N35
Er komt toch een fietsbrug over de N35 in Zwolle, bij de Wijthmenerplas. De fietsbrug was eerder wegbezuinigd in de plannen voor de verbreding van de N35. De aanbesteding is gunstig uitgevallen waardoor de fietsbrug alsnog kan komen.
De fietsbrug bij de kruising van de Oldeneelallee en de Heinoseweg (N35) maakt het oversteken voor fietsers en voetgangers een stuk veiliger. En ook de doorstroming van het verkeer op de N35 wordt verbeterd. Met de aanleg van de fietsbrug verdwijnt de gelijkvloerse oversteek met verkeerslichten.

Wegbezuinigd

De fietsbrug was onderdeel van de plannen voor de aanpak van de N35, die in 2012 op tafel kwamen. Bij de uitwerking van de plannen werd duidelijk dat er te weinig geld was en werd besloten de fietsbrug weg te bezuinigen.
Het project N35 Zwolle-Wijthmen is deze zomer aanbesteed en dus gunstig uitgevallen. De provincie betaalt 2,1 miljoen euro uit het projectbudget voor de N35. De overige 1,7 miljoen euro wordt deels door de provincie en deels door de gemeente betaald.

Wethouder Van As blij

Wethouder Filip van As is blij dat de fietsbrug toch kan worden aangelegd. "Vooral omdat de maximum snelheid op het traject Wijthmen-Zwolle gaat toenemen tot 100 km/uur en de hoeveelheid autoverkeer ook groter wordt. Het was vanaf het begin onze wens om hier een ongelijkvloerse oversteek te maken."
De fietsbrug zal naar verwachting eind 2018, begin 2019 klaar zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.