Docent Twents Carmel College die vanwege 'extreem-rechtse sympathieën' werd ontslagen in beroep

De docent van het Twents Carmel College in Oldenzaal die vanwege 'rechts-extremistische sympathieën' werd ontslagen, gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter. Die bepaalde in een kort geding dat het ontslag terecht was.

Michel Letteboer werd begin deze maand ontslagen, omdat de school vindt dat zijn extreem-rechtse uitlatingen niet passen bij de voorbeeldfunctie die een docent heeft. 

'Eigen belang belangrijkste'

In eerste instantie twijfelde Letteboer of hij in beroep zou gaan, vanwege de kosten. "Maar ik vind dat mijn eigen belang zwaarder weegt dan het financieel belang. Mocht ik het hoger beroep verliezen (en dus de kosten moeten betalen) dan komt ik daar ook wel weer uit."

"Het is voor mij belangrijk om in beroep te gaan. Ik wil gewoon voor de klas staan en ik wil mijn naam zuiveren."

Nuances

Letteboer kreeg tijdens de middelbare school interesse in extreem-rechts en raakte betrokken bij de Nederlandse Volksunie. Tijdens zijn opleiding tot geschiedenisleraar begon hij nuances te zien en nam steeds meer afstand van de NVU. "Ik was jong en onbezonnen en had toen nog geen idee dat mijn uitlatingen en interesse van invloed konden zijn op mijn verdere carrière."

Letteboer heeft vorig jaar in een gesprek met zijn klas en de schoolleiding de boel opgehelderd en voor hem was de kou uit de lucht. Maar de school stuurde hem deze maand toch de laan uit.

Deel dit artikel:

Reageren