nieuws

PEC Zwolle zonder Brock-Madsen en Thomas tegen ADO

PEC Zwolle kan vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag niet beschikken over Nicolai Brock-Madsen en Ryan Thomas.
Beide aanvallers kampen met een bovenbeenblessure. Andere spelers die onlangs de ziekenboeg hebben verlaten worden steeds fitter, merkt trainer Ron Jans. "Onze basisopstelling van morgen heeft ook te maken met fysieke keuzes; de jongens die spelen kunnen wel gas geven."
Naar verwachting staan er twee andere vleugelaanvallers dan afgelopen zaterdag tegen Ajax aan de aftrap: Youness Mokhtar vervangt Ryan Thomas en op rechts krijgt Kingsley Ehizibue de voorkeur boven Queensy Menig.
PEC Zwolle verloor het duel met Ajax met liefst 5-1, maar Jans wil voortborduren op de eerste helft van die wedstrijd: "Toen heb ik een heel goed PEC gezien, alleen niet bij het verdedigen van corners. In de tweede helft vielen we heel ver weg, tegen een ontketend Ajax. Maar op de weg van de eerste helft moeten we door, want dan gaan we wedstrijden winnen."

Dat deed PEC Zwolle dit seizoen nog niet, waardoor het nog steeds de hekkensluiter van de eredivisie is. Tegenstander ADO begon sterk aan het seizoen, maar verloor de laatste drie competitiewedstrijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.