nieuws

OverUIT: uit-tips 1 en 2 oktober

Weekend van de Wetenschap
Weekend van de Wetenschap
Overijssel viert het Weekend van de Wetenschap. Verschillende instellingen, sterrenwachten en musea staan in het teken van techniek. Een rondje uit-tips voor 1 en 2 oktober.

Knappe koppen

Onder meer Sterrenwacht Hellendoorn, Kunstenlab Deventer, Techniekmuseum HEIM en Universiteit Twente doen mee aan het Weekend van de Wetenschap op 1 en 2 oktober. Er zijn lezingen, workshops en demonstraties. Bekijk het overzicht van de activiteiten op OverUIT.nl.

Elsefly in kleinere vorm

Hoge windsnelheden en een laag wolkendek: de weergoden zijn ElseFly (t/m 2 oktober in Blokzijl) minder goed gezind dan de vorige editie. Daarom heeft de organisatie ervoor gekozen het festival in kleinere vorm voort te zetten. "Maar uiteraard met evenveel enthousiasme." Bekijk hier het programma.

Levende etalages

De binnenstad van Deventer wordt zondag 2 oktober omgetoverd tot één groot theater. In de etalages van tachtig winkels vinden voorstellingen van toneelverenigingen plaats. Er zijn ook straatacts te zien en te horen.

30 koren, 920 stemmen

In Vroomshoop treden zaterdag 1 oktober dertig koren op, samen goed voor 920 stemmen. Tijdens Twenterand Zingt komen alle muziekgenres voorbij: van kinderliedjes tot zeemansliederen. De locaties (Activiteitencentrum Het Punt en de kerken Het Anker en Irene) liggen op loopafstand van elkaar.

Pasar Malam

Proef een stukje Azië tijdens Pasar Malam, van vrijdag tot en met zondag in Expo Twente Enschede. Met een Aziatische markt, oosterse gerechten en veel livemuziek. De markt duurt van 13.00 uur tot 23.00 uur.

Crea Weekend
Bij Crea Weekend Najaar in Evenementenhal Hardenberg vinden creatievelingen de nieuwste hobbymaterialen. Er is van alles op het gebied van sieraden, geschenken en woondecoraties verkrijgbaar. De beurs is het hele weekend vanaf 10.00 uur geopend.
Kijk voor meer uitjes op www.OverUIT.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.