nieuws

Na twaalf jaar is De Doorbraak officieel geopend

De aanleg duurde twaalf jaar maar vandaag werd de dertien kilometer lange beek De Doorbraak officieel geopend. De beek verzekert Almelo van droge voeten.
Waterschap Vechtstromen viert de opening van De Doorbraak twee dagen lang. Vandaag is het gebied officieel overgedragen aan Landschap Overijssel.

Volop activiteiten

Zaterdag is de Dag van de Doorbraak. Dan zijn er activiteiten voor alle belangstellenden. Onder andere de bekendste boswachter van Nederland, Arjan Postma, komt workshops geven. Verder zijn er wandelingen, rondleidingen, een expositie en activiteiten voor kinderen.
De beek loopt tussen Loolee (bij Almelo) en de Eksosche Aa bij Ypelo. De beek is nodig om het water in Twente meer ruimte te geven, wateroverlast en verdroging te voorkomen en een ecologische verbinding te maken tussen Noordoost Twente en de Sallandse Heuvelrug.

Protest

De aanleg van De Doorbraak is in 2004 officieel van start gegaan. Een aantal agrariërs waren aanvankelijk tegen de aanleg omdat ze bang waren dat ze hun bedrijven niet verder konden uitbreiden en omdat ze bang waren dat hun land zou kunnen overlopen. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.