nieuws

Intensive care bij ZGT Almelo vernieuwd

Het ziekenhuis in Almelo heeft een gloednieuwe intensive care afdeling. Deze is volgens het ZGT bijna klaar voor gebruik. Het wachten is op het optimaal afregelen van het luchtsysteem. Dat laat nog een paar dagen op zich wachten.
De nieuwe IC is gevestigd op de voormalige kraamafdeling en bestaat uit éénpersoonskamers. Deze zijn voorzien van de modernste apparatuur die in tegenstelling tot veel andere ziekenhuizen niet op de grond staat, maar hangt aan speciale beugels.
Alarmeringssysteem
De afdeling heeft volgens het ZGT een uniek alarmsysteem. Wanneer er iets met een patiënt aan de hand is, wordt eerst de direct betrokken verpleegkundige gealarmeerd. Deze kan op een soort smartphone zien wat er aan de hand is. Als deze verpleegkundige niet binnen een paar tellen reageert gaat het alarm naar één of meerdere collega's. In de oude situatie ging er een alarm af op de hele afdeling.

Daglicht

Ook de verlichting is volgens het ziekenhuis uniek. Het licht past zich automatisch aan bij wat het meest op een daglichtsituatie lijkt. Daarnaast is er aan de achterkant van het bed gekleurde sfeerverlichting. De patiënt mag zelf bepalen welke kleur het licht geeft. 

Patiëntenwens

Bij de inrichting van de nieuwe IC heeft het ziekenhuis in Almelo gelet op de wensen van patiënten. Daaruit kwam naar voren dat privacy erg belangrijk is. Daarom is er gekozen voor éénpersoonskamers. Wanneer er bijvoorbeeld een alarm afgaat bij een kamergenoot,  dan veroorzaakt dat op een kamer met meerdere patiënten onrust. Daar komt bij dat patiënten ook van alles te horen krijgen over de medische situatie van kamergenoten. Dat wordt vaak als onplezierig ervaren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.