nieuws

Volop belangstelling voor de Dag van de Doorbraak in Bornerbroek

Belangstellenden kunnen vandaag een kijkje nemen achter de schermen van het project De Doorbraak in Bornerbroek. En vanochtend werd daar al gretig gebruik van gemaakt.
De Doorbraak is een dertien kilometer lange beek die de regio Almelo droog houdt bij wateroverlast. Maar ook is de beek aangelegd om de natuur een handje te helpen en grote natuurgebieden met elkaar te verbinden.

Twaalf jaar geduurd

Gisteren was de officiële opening van De Doorbraak. Er is twaalf jaar gewerkt aan het project. De aanleg duurde zo lang omdat er veel verzet was. Boeren in de omgeving zijn bang voor de gevolgen van de natuurzone. Zij vrezen dat hun landbouwgrond te nat wordt om te bewerken of zelfs onderloopt. Ook zijn de boeren bang voor beperking van hun werkzaamheden. LTO houdt samen met het waterschap de ontwikkelingen in het gebied scherp in de gaten.

Bezoekers enthousiast

De bezoekers van de open dag konden mee op excursie, kregen informatie en wandelroutes en uitleg van de beheerders van het gebied. De open dag is goed bezocht en de bezoekers vonden het kijkje achter de schermen erg leuk.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.