nieuws

"Moordenaar Maartje Pieck uit Kampen komt niet in Coevorden wonen"

Zoektocht naar lichaam Maartje Pieck in 2000
Zoektocht naar lichaam Maartje Pieck in 2000
De moordenaar van Maartje Pieck uit Kampen komt niet naar Coevorden. Dat zegt burgemeester Bouwmeester van de Drentse stad. In Coevorden is onrust ontstaan na berichten dat de man er tijdens verlof van zijn tbs-behandeling zou gaan wonen.
De onrust ontstond na een brief aan de familie van Maartje Pieck, waarin stond dat de man zich in Kampen van deur tot deur zou mogen bewegen tijdens zijn verlof. De zus van Maartje plaatste op Facebook een bericht waarin ze haar woede uitte.
Maar de brief hoorde bij de familie in Kampen te eindigen, maar op een adres in Coevorden. "In Kampen geldt voor de man een locatieverbod", aldus een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen, dat de brief had verstuurd. "In Coevorden mag hij tijdens zijn onbegeleid verlof afgezet worden op een bepaald adres en daar weer worden opgehaald. Hij mag niet vrij rondlopen."

'Niet van plan naar Coevorden te gaan'

Nu laat de gemeente Coevorden op Facebook weten dat het niet klopt dat de moordenaar naar de stad komt. Nadat de gemeente informeerde bij de tbs-kliniek waar de moordenaar verblijft, ontdekte de man zelf dat er onrust was en schreef hij een brief aan burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden. Daarin liet hij weten dat hij de onrust betreurt, dat hij niet in Coevorden is geweest en er ook niet naar toe gaat.
"Als hij wel in Coevorden zou komen wonen, hadden we dat geweten", zegt Bouwmeester. "Zodra iemand die voor zo'n misdrijf is veroordeeld, terugkomt in de maatschappij wordt een gemeente ingelicht. Dat is in dit geval niet gebeurd."

Verkracht en vermoord in Kampen

Maartje Pieck werd in 2000 op 15-jarige leeftijd tijdens het bezorgen van de krant in Kampen door haar moordenaar zijn huis in gesleurd. Daar verkrachtte en vermoordde hij het meisje. De man kreeg vijftien jaar celstraf en tbs opgelegd. Hij mag binnenkort op onbegeleid verlof.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.