nieuws

Overijssel wil asbestdaken versneld opruimen

Verwijderen van asbest / asbestdaken
Verwijderen van asbest / asbestdaken
Provincie Overijssel wil eigenaren van panden ondersteunen bij het opruimen van asbestdaken. De maatregelen zijn opgenomen in een plan van aanpak.
Vanaf 2024 geldt een landelijk verbod op asbestdaken. De provincie Overijssel wil sneller tot opruiming van de asbest komen. Gedeputeerde Staten wil tot en met 2019 ruim 4 miljoen euro vrijmaken om eigenaren van asbestdaken te stimuleren en te helpen bij het verwijderen daarvan. 
De provincie zet in op informatieloketten in gemeenten, financieringsvormen, samenwerking met aanbieders van asbestverwijdering en aanbieders van nieuwe daken en het in kaart brengen van de aanwezigheid van asbestdaken.
De verwijdering van asbestdaken is nodig voor een schone en veilig leefomgeving van de inwoners van Overijssel. Daarnaast biedt het een flinke impuls voor de regionale economie en de werkgelegenheid. Ook liggen er veel kansen voor een koppeling met energiebesparing en zonnepanelen.
De provincie Overijssel loopt voorop in Nederland in de aanpak van asbest zowel in de bodem als van de daken. Overijssel kreeg van de Tweede Kamer een voorbeeldfunctie toebedeeld.
Provinciale Staten beslissen naar verwachting op 9 november over de financiering van het plan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.