nieuws

Kritiek slachtoffers op OM door uitblijven vervolging dakdrama Grolsch Veste

Nabestaanden en slachtoffers van het dakdrama in de Grolsch Veste hebben felle kritiek op het Openbaar Ministerie dat na vijf jaar nog steeds geen besluit heeft genomen over vervolging van de verantwoordelijke aannemersbedrijven.
De nabestaanden en slachtoffers reageren hiermee op het verzoek van de verdachte aannemersbedrijven aan het adres van het Openbaar Ministerie om af te zien van strafvervolging. 

'Uitblijven vervolgen onverteerbaar'

Belangenbehartiger en juridisch adviseur Drost spreekt namens vijftien nabestaanden en slachtoffers. Volgens hem vinden zij het onverteerbaar dat het Openbaar Ministerie nog geen besluit heeft genomen vijf jaar nadat een deel van het dak van de Grolsch Veste is ingestort. Twee werknemers kwamen om het leven.

'Schande dat vervolging zo lang op zich laat wachten'

Het Openbaar Ministerie kan niet zeggen waarom de vervolging zo lang op zich laat wachten. Juridisch adviseur Drost vindt dat stuitend. "Het gaat om hetzelfde OM dat te laat op gang kwam met de vervolging van oud-neuroloog Jansen Steur. En nu zien we bij een soortgelijk omvangrijk dossier hetzelfde gebeuren. Ik vind dat dit niet kan", aldus Drost. 
De Onderzoeksraad voor Veiligheid concludeerde ruim een jaar na de ramp dat er tijdens de afbouw van het stadion grove fouten zijn gemaakt door de aannemersbedrijven. Zo ontbrak er totale regie op het bouwproces. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.