nieuws

Go Ahead Eagles boekt belangrijke zege tegen Excelsior

Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond de tweede competitiezege van het seizoen geboekt. In de eigen Adelaarshorst was de Deventer ploeg met 3-0 te sterk voor Excelsior.
Op een kletsnat veld kwam Go Ahead Eagles al na elf minuten op voorsprong. Sander Duits kopte vanuit een hoekschop de 1-0 binnen. Na de openingstreffer wist de thuisploeg niet direct door te drukken, maar na ruim een half uur werd het wel 2-0. Joey Groenbast leek een overtreding te maken, maar Go Ahead Eagles mocht door en Sinan Bytyqi verdiende een strafschop na een overtreding van Jurgen Mattheij. Vanaf elf meter faalde Sam Hendriks niet. Excelsior speelde niet onaardig, maar werd nauwelijks gevaarlijk.
Na rust probeerden de bezoekers iets meer, maar na de rode kaart van Danilo Pantic (die zijn tweede gele kaart kreeg) werd de opdracht nog lastiger voor Excelsior. Go Ahead Eagles speelde echter angstiger na de rode kaart en liet Excelsior komen. De Rotterdammers werden tweemaal zeer gevaarlijk, maar waren niet scherp genoeg in de afronding. Nadat Terell Ondaan hands in het eigen strafschopgebied maakte en Sam Hendriks het cadeautje dankbaar uitpakte, was de wedstrijd wel gespeeld. Go Ahead Eagles kwam na de 3-0 niet meer in de problemen. Marcel Ritzmaier was nog dicht bij de 4-0, maar dat leed bleef Excelsior bespaard. Go Ahead boekte een belangrijke zege. Door de overwinning klimt de Deventer ploeg naar de twaalfde plek.

Go Ahead Eagles - Excelsior 3-0 (0-0)

1-0 Duits (11)
2-0 Hendriks (36/strafschop)
3-0 Hendriks (72/strafschop)
Arbiter: Van der Graaf
Geel: Schenk, Duits (Go Ahead Eagles), Kuipers, Ondaan (Excelsior)
Rood: Pantic (Excelsior/57, 2x geel)
Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Locigno, Fischer, Schenk, Groenbast; Bytyqi, Duits (Nieveld/76), Ritzmaier; Antonia (Maatsen/82), Hendriks (Brands/86), Wolters.
Excelsior: Muyters; Karami, Mattheij, Drost, Kuipers; Bruins (Faik/40), Vermeulen, Koolwijk (Hadouir/68); Fredy, Pantic, Ondaan (Elbers/81).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.