nieuws

Duits looft teamprestatie: ''Dat hebben we fantastisch gedaan met z'n allen"

Go Ahead Eagles boekte zaterdagavond een belangrijke zege op Excelsior. In Deventer werd het 3-0 voor de thuisploeg. Sander Duits maakte met het hoofd de openingstreffer.
Duits vond de zege vooral een teamprestatie. "Als je ziet hoe hard iedereen gewerkt heeft, hoe goed iedereen in zijn taak gespeeld heeft en hoe iedereen van minuut één tot en met minuut 95 is blijven gaan, dat is echt prijzenswaardig", zegt de captain tegen RTV Oost. "Dat gevoel hadden we voor de wedstrijd al met z'n allen. Je wist dat het een wedstrijd van voorlopig aan- of afhaken was. Dat hebben we fantastisch gedaan met z'n allen."
Duits maakte zelf alweer zijn derde competitiedoelpunt. "Het was een belangrijke goal en paste helemaal in het plaatje van hoe we het wilden. Vroeg op voorsprong komen en het dan uitbouwen. Dat was super", aldus de middenvelder, die de twee strafschoppen aan Sam Hendriks liet. Duits had dus al op vijf treffers kunnen staan. "Ik hecht daar niet zoveel waarde aan. Natuurlijk vind ik het super om te scoren en als je het hele stadion uit z'n plaat hoort gaan, is dat geweldig. Maar als iemand anders ze maakt, vind ik het ook prima."
Door de zege klom Go Ahead Eagles naar de twaalfde plek met acht punten uit acht wedstrijden. "Dat is een prima gemiddelde en we hebben ook geen punt gestolen", vindt Duits. "Ik denk eerder dat we er een paar te weinig hebben, maar dat is wel goed om te weten. Je wordt nergens weggespeeld, behalve het laatste half uur tegen Ajax. Natuurlijk creëren we in sommige wedstrijden ook niet veel, maar we hebben wel een team dat er rechtstreeks in kan blijven. Helemaal hier thuis met het publiek erachter, geeft het iets extra's. Het belooft wat moois, maar we moeten niet naast onze schoenen gaan lopen en gewoon met beide beentjes op de grond blijven. We zijn er nog lang niet", aldus Duits.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.