nieuws

Grote brand bij recyclingbedrijf in Hengelo

Bij het plastic recyclingbedrijf De Paauw Rodepa op industrieterrein Twentekanaal-zuid in Hengelo heeft vanmorgen rond half vijf een grote brand gewoed. Een deel van het bedrijf is verwoest.
Na drie uur blussen had de brandweer het vuur onder controle.
De brand is ontstaan in een machine en vervolgens een afvoerkanaal ingezogen, waarna het vuur zich richting dak verspreidde.
Het ging om een zeer grote uitslaande brand. De brandweer is met groot materieel en mankracht uitgerukt. Daardoor is voorkomen dat de brand zich verder uitbreidde.

Niemand gewond

Zes werknemers, die de brand nog probeerden te blussen, hebben rook ingeademd en zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel. Niemand hoefde naar het ziekenhuis. Er was een enorme rookontwikkeling. De rookwolken trokken richting een naburige woonwijk. De brandweer heeft daar metingen verricht die uitwezen dat er geen sprake was van hoge concentraties gevaarlijke stoffen. De bewoners kregen het advies zich vooral niet in de rook te begeven en de ramen te sluiten.

Dak en loods zwaar beschadigd

Na ongeveer twee uur blussen heeft de brandweer het sein brand-meester gegeven. Het dak en een loods zijn zwaar beschadigd. 
De brandweer was nog enkele uren bezig met nablussen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.