nieuws

SAMENVATTING: Zeer grote brand recyclebedrijf de Paauw in Hengelo

Bij de Hengelose vestiging van recyclebedrijf De Paauw Rodepa heeft zondagochtend vroeg een zeer grote brand gewoed in een van de bedrijfshallen.
Zes werknemers van de nachtploeg hadden ademhalingsmoeilijkheden, maar bleven verder ongedeerd. De brand is ontstaan in een afzuigsysteem en ventilator, waardoor het dak vlam vatte. 

Vuur leidde tot hevige rookontwikkeling

Het vuur leidde aanvankelijk tot hevige rookontwikkeling. De schade is enkele honderdduizenden euro's. Volgens de directie ligt de productie in Hengelo voorlopig stil. 
De brand begon zondagochtend rond half vijf. Vrijwel direct moesten er meerdere brandweerlieden aan te pas komen. Vier tankspuitauto's, enkele waterwagens en een ladderwagen en hoogwerker zijn ingezet bij de bestrijding van de brand. 

Drie recyclemachines beschadigd

De brandweer had het vuur na drie uur blussen vrijwel onder controle. De directie is zondag de hele dag bezig om de schade te inventariseren en er moeten opruimwerkzaamheden worden verricht. Drie van de vier recyclemachines zijn beschadigd. 
De directie prijst het aanwezige personeel dat nog geprobeerd heeft enkele voertuigen uit de hal te redden. Zo zijn heftrucks op tijd naar buiten gebracht.

De Paauw als oud-papierhandel begonnen in Roombeek

Het bedrijf de Paauw is in 1956 opgericht en was tot 13 mei 2000 als oud-papier-handel gevestigd aan de Tollenstraat naast vuurwerkopslagplaats SE Fireworks. Door de vuurwerkramp ging de papierhandel op die plek verloren. 
Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot één van de marktleiders op het gebied van plastic recycling. De Paauw beschikt over twee locaties in Nederland: Enschede en Hengelo en twee locaties in Italië en Slowakije. 
In Hengelo is het bedrijf sinds september 2012 gevestigd aan de Jadestraat 15. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.