Twentse derby tussen Heracles Almelo en FC Twente zonder winnaar

De Twentse derby tussen Heracles Almelo en FC Twente heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. In het Polman Stadion eindigde de burenruzie in 1-1.
Heracles Almelo gaf het initiatief in de eerste helft aan FC Twente en probeerde via snelle uitbraken gevaarlijk te worden. De thuisploeg kreeg via Joey Pelupessy en Jaroslav Navrátil goede mogelijkheden, maar kwam niet tot scoren. In de felle derby, waarin voor rust al vier gele kaarten vielen, was Mateusz Klich aan de andere kant gevaarlijk. Ook zijn schot belandde echter niet in het doel.
Vijf minuten voor rust kwam FC Twente op voorsprong. Na een vrije trap van Enes Ünal maakte Mike te Wierik hands en kreeg FC Twente een strafschop. Klich faalde niet en zette de bezoekers op voorsprong. Heracles Almelo kwam alweer snel langszij via Samuel Armenteros, die een voorzet van Brandley Kuwas knap raak kopte.
Na rust golfde het spel op en neer. Heracles Almelo trok de wedstrijd meer naar zich toe en Pelupessy was opnieuw gevaarlijk namens de thuisploeg. Ook Lerin Duarte zag zijn schot geen doel treffen. Aan de andere kant bracht invaller Dylan Seys doelman Castro in de problemen, maar de sluitpost wist te voorkomen dat FC Twente opnieuw op voorsprong kwam. Ook Fredrik Jensen kreeg een goede mogelijkheid, maar schoot van dichtbij over. Heracles zorgde daarna voor de meeste dreiging, maar het bleef bij 1-1 in Almelo.

Heracles Almelo - FC Twente 1-1 (0-0)

0-1 Klich (40/strafschop)
1-1 Armenteros (42)
Arbiter: Makkelie
Geel: Breukers, Te Wierik (Heracles Almelo), Ünal, Celina, Klich, Bijen (FC Twente)
Heracles Almelo: Castro; Te Wierik, Pröpper, Hoogma, Breukers; Bruns, Pelupessy, Duarte (Van Ooijen/77); Kuwas, Armenteros (Vermeij/87), Navrátil (Darri/60).
FC Twente: Marsman; Ter Avest, Bijen, Thesker, Trajkovski; Mokotjo, Ede (Seys/71), Klich; Yeboah (Oosterwijk/86), Ünal, Celina (Jensen/59).