nieuws

Berendsen haalt uit: "Kraamkamer van het volleybal wordt zo vernield"

Jan Berendsen
Jan Berendsen
Jan Berendsen is niet te spreken over de dubbelfunctie van Saskia van Hintum, die assistent-bondscoach van de Nederlandse volleybaldames én hoofdcoach van Bundesliga-club Aken is. De trainer van Eurosped hoopt dat er snel een eind aan de dubbelfunctie komt.
"Dat moeten we niet willen. Ik denk dat ze haar positie misbruikt", zegt Berendsen tegenover de NOS. "Als de assistent-bondscoach spelers naar haar eigen ploeg toehaalt, dan hebben we in Nederland een probleem. We moeten voorkomen dat zo iemand bij de bond werkt. De kraamkamer van het volleybal wordt zo vernield. Heel triest."
Berendsen is al twintig jaar coach van het Almelose Eurosped, dat voorheen in Oldenzaal onder de naam Pollux speelde. Na het vertrek van diverse speelsters moest hij deze zomer weer een nieuw team samenstellen, waarmee hij overigens vandaag de Supercup won. Nicole Oude Luttikhuis en Jeanine Stoeten vertrokken, net als drie andere Nederlandse speelsters, naar het Aken van Van Hintum.
De speelsters zien de Duitse club als positieverbetering. Berendsen begrijpt dan ook dat het probleem in Nederland ligt. "We hebben veertig spelers in het buitenland, dat zegt wat over onze opleiding. Dus je kunt het op twee manieren bekijken. We hebben meer geld nodig in het volleybal om de clubs meer te professionaliseren. Dat is het begin", aldus de trainer van Eurosped.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.