nieuws

Ondernemers luiden noodklok over vastlopende wegen rond Zwolle

Ondernemers in de regio Zwolle luiden de noodklok over het flink toenemend aantal files. Vooral op de snelwegen A28 en A50 staat het de laatste weken vaak vast. De VVD in Overijssel haalde daarom vandaag enkele van hun Kamerleden naar Zwolle om het probleem op de politieke agenda te krijgen.
Statenlid Regien Courtz van de VVD ondervindt de toenemende drukte dagelijks zelf. “Ik rij elke dag over de A28 van Zwolle naar Utrecht. Vorig jaar deed ik er anderhalf uur over. Inmiddels is dat twee uur.”

Situatie zorgwekkend

Volgens Laurens de Lange van werkgeversorganisatie VNO-NCW is de situatie zorgwekkend. De regio Zwolle heeft de potentie om zich internationaal verder te ontwikkelen, maar de kwetsbare infrastructuur kan op de korte termijn economische schade opleveren.
“Op de lange termijn kunnen bedrijven als Scania ervoor kiezen om zich elders te vestigen. Maar ook luchthaven Lelystad kan zich waarschijnlijk niet goed ontwikkelen bij een slechte infrastructuur rond Zwolle.”

Ook investeren buiten Randstad

De ondernemers roepen de Haagse politiek op om niet alleen te investeren in de Randstad, maar ook in andere belangrijke regio's zoals Zwolle.
VVD-Kamerleden Barbara Visser en Malik Azmani lieten vanmiddag weten blij te zijn met de uitnodiging voor een werkbezoek in Zwolle. Ze hopen dat ook andere partijen in de Tweede Kamer zich druk gaan maken over de files rond de stad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.