nieuws

Daar is hij weer: deze boerendochters uit Overijssel sieren de Boerinnenkalender

Drie beeldschone boerendochters uit Overijssel vertegenwoordigen de provincie op de nieuwste editie van de Boerinnenkalender.
Editie 2017 kende 240 inschrijvingen, waarvan er vijftien dames overbleven. Daarbij ook Mabel Dibbets uit Boekelo, Susan Denkers uit Deventer en Suzanne van Gelder uit Dalfsen.

Podium voor boeren
Wat ruim vijf jaar geleden begon als een actie tegen het stereotype beeld van boerinnen, is inmiddels uitgegroeid tot een nationaal platform voor de agrarische sector. De organisatie van de kalender maakt gebruik van de aandacht om ook de boeren zelf een podium te geven.
"Wij spreken veel boeren die graag willen reageren op berichten in de media, maar die simpelweg geen spreekbuis of budgetten hebben", laat Stef Bloo, bedenker van de kalender, weten. "Tijd om op te komen voor de boeren die keihard werken om het voor de natuur en dieren zo aangenaam mogelijk te maken."
De vijftien dames die op de kalender prijken, worden op 7 oktober gepresenteerd bij Stichting Pampus in Posterenk. Donderdag 6 oktober zijn de dames te gast bij Overijssel Vandaag.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.