nieuws

Drugsgebruik onder jongeren in Haaksbergen; daar praat men niet gemakkelijk over

De deuren van het gemeentehuis in Haaksbergen stonden vanavond wagenwijd open om te praten over de drugsproblematiek onder jongeren in de regio. Maar slechts enkele tientallen ouders wisten de weg naar het gemeentehuis te vinden.
"Een Haaksbergenaar wil dit niet graag aan de buitenwereld laten zien", verklaart raadslid Joep Oude Groen van de Gemeenschappelijk Groepering Haaksbergen (GGH) de geringe aanloop. "Dit is toch een beetje van; misschien zien ze me wel lopen."

Brief van burgemeester

De voor iedereen toegankelijke informatie-avond in het gemeentehuis was de tweede in korte tijd. Een besloten bijeenkomst voor ouders werd recent wel goed bezocht. Daarvoor waren 70 gezinnen per brief persoonlijk uitgenodigd door de burgemeester. 
"Doel is om het drugsgebruik terug te dringen", zegt wethouder Edith van Spiegel. "We willen informatie geven en duidelijk maken aan ouders wat drugsgebruik betekent" Projectmanager Marloes Bruntink vult aan. "We willen ouders erbij betrekken en ze verantwoordelijk maken. En hun handvatten bieden om met hun kinderen in gesprek te gaan over het gebruik van drugs."
Of en wanneer drugsgebruik in Haaksbergen makkelijk en breed bespreekbaar wordt is volgens raadslid Oude Groen een kwestie van de lange adem. "Regelmatig dit soort dingen doen. Als je maar lang genoeg doorzet, komen de mensen wel."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.