nieuws

Tweeduizend handtekeningen tegen hoge parkeertarieven MST Enschede

Bestuursvoorzitter Bas Leerink van het MST in Enschede kreeg vanmorgen ruim tweeduizend handtekeningen en reacties overhandigd tegen de hoge parkeertarieven voor bezoekers. De handtekeningen zijn ingezameld door de politieke partij Burgerforum Losser.
Sinds de opening van het nieuwe ziekenhuis moeten bezoekers en patiënten parkeren onder het Van Heekplein. De parkeergarage is van de gemeente Enschede en die bepaalt ook de parkeertarieven. Die kunnen oplopen tot maximaal twintig euro per dag.

Patiënt betaald voor aanpassing garage

Burgerforum Losser vindt de tarieven veel te hoog en oneerlijk. "De hoge kosten voor de aanpassing van de parkeergarage worden nu verhaald op de patiënten, dat kan niet de bedoeling zijn", zegt voorzitter Lies ter Haar van Burgerforum.
Bestuursvoorzitter Bas Leerink van het MST erkent dat de parkeertarieven hoog zijn, maar wijst ook naar de gemeente Enschede. Om toch wat aan het probleem te doen, kunnen bezoekers in sommige gevallen korting krijgen.

Parkeerkorting mogelijk

In het gesprek dat de bestuursvoorzitter heeft gehad met het Burgerforum Losser wil hij de communicatie over de parkeerkorting verbeteren. "Nu weten bezoekers vaak niet dat er een regeling is", zegt Lies ter Haar.

Gemeente Enschede

Ook belooft Leerink om het gesprek met de gemeente Enschede aan te gaan om te kijken of er meer mogelijk is. Ter Haar is blij met de toezegging, maar probeert tevergeefs ook in gesprek te komen met de gemeente Enschede. "Desnoods gaan we op een dag gewoon voor de deur staan", zegt Ter Haar.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.