nieuws

Lisette Lubbers maakt bevallingsfoto's van BN-ers

De Enschedese Lisette Lubbers is bevallingsfotograaf en dan van bekende Nederlanders zoals Kim Kötter en Bobbi Eden. Maar waarom willen mensen foto's van de bevalling? "Het is nieuw. Vanaf het moment dat ik foto's online had gezet van een bevalling, reageerden er veel mensen", aldus Lubbers.
Ze fotografeert de schoonheid van de bevalling en de liefde, niet de horror zegt ze zelf. "Het is wel bloederig, maar als de baby geboren wordt maak ik foto's van de zijkant." Afgelopen week heeft ze de bevalling van Bobbi Eden vastgelegd, ze vond het bijzonder om bij de bevalling en in dit geval de keizersnede aanwezig te mogen zijn in de OK. Lubbers: "Een uniek moment voor mij en bijzonder dat het ziekenhuis het goed keurde. Dat verschilt per ziekenhuis."
Kim Kötter heeft ook haar bevalling bij Lubbers vast laten leggen. De vader van Kim Kötter had een foto online gezien van een baby, die in de lucht werd gehouden op een foto gemaakt door Lisette Lubbers. Zo werd ze gebeld door Kim en mocht ze de geboorte van hun zoon Muck vastleggen. Lubbers heeft nog veel opdrachten staan van BN-ers, maar is momenteel zelf ook zwanger. Ze hoopt nog een paar opdrachten te kunnen doen voor haar verlof. Haar eigen bevalling laat ze door haar zus vastleggen. 
Ze heeft geen medische achtergrond, wat soms wat lastig is als er iets mis gaat bij een geboorte. "Er werd pas geleden een baby geboren die blauw werd bij de geboorte. Ik stond met tranen in de ogen te fotograferen. De artsen vertelden later dat een baby wel een paar minuten zonder zuurstof kan. Het is dan ook allemaal goed gekomen. Het is gewoon puur, het fotograferen van de pijn, het geluk en de tranen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.