nieuws

Eet Geen Dierendag op Vechtdal College Hardenberg, geen vlees in de kantine

Op de dag dat we onze dieren extra vertroetelen, is er in veel bedrijfs- en schoolkantines geen vlees te krijgen. Ook het Vechtdal College in Hardenberg doet vandaag mee aan de Eet Geen Dierendag, een initiatief van Wakker Dier.
De leerlingen Arkana Veltink en Marlijn Kampjes hebben zich op hun school in Hardenberg sterk gemaakt voor een vleesvrije kantine voor één dag. Er zijn alleen broodjes kaas te koop, tomatensoep, yoghurt en vers fruit. De populaire dinsdagsnack, kipcorn, was niet verkrijgbaar.

Spaart 54 dieren

De initiatiefnemers maken een profielwerkstuk over het onderwerp. "Eén dag geen vlees in onze schoolkantine spaart 54 dieren", zegt Marlijn Kampjes. "De school reageerde meteen enthousiast toen we het idee opperden." 
Het Vechtdal College is van plan vaker een vegetarische kantinedag te houden. Ook al zijn niet alle leerlingen daar blij mee. "Er wordt vandaag nog best veel om de kipcorn gevraagd", merkt conciërge Gert Gerrits. "Maar de bakken waarin ze normaal gesproken liggen, zijn vandaag echt leeg."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.