nieuws

Gemeenten houden geld over aan Oekraïne-referendum

GeenPeil staat met campagnebus in Oldenzaal
GeenPeil staat met campagnebus in Oldenzaal
Het raadgevende referendum van 6 april over het associatieverdrag met Oekraïne levert verschillende gemeenten in Overijssel geld op. Hellendoorn kreeg 61.000 euro, maakte 16.000 euro aan kosten en mag het verschil van 45.000 euro in de gemeentekas storten, meldt de Twentsche Courant Tubantia.
De gemeente Hengelo kreeg volgens de krant voor het referendum 92.000 euro. Daarvan zou 88.000 euro zijn uitgegeven aan het referendum en de overige 4000 euro zijn in de gemeentekas gevloeid.
Op andere plekken is mogelijk ook geld overgebleven, omdat vanwege de verwachte lage opkomst er minder stemlokalen zijn geopend. Oldenzaal kreeg landelijk kritiek vanwege het kleine aantal stemlokalen dat beschikbaar was. Volgens de krant kan die gemeente echter nog niet zeggen of en hoeveel geld er over is gebleven.

Kritiek

D66-raadslid Henk Daggert van Hellendoorn bedankte vorige week in een raadsvergadering Jan Roos van GeenPeil - initiatiefnemer van het referendum - voor het overgebleven geld. Dat kwam hem onder meer op GeenStijl op veel kritiek te staan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.